Две знаменити пера на вестник Марица влизат в битка за за

...
Две знаменити пера на вестник Марица влизат в битка за за
Коментари Харесай

Димовски и Секулов в битка за орела на Хеликон

Две популярни пера на вестник " Марица " влизат в борба за за влиятелната премия за нова българска прозаичност " Хеликон ". След професионално изчитане на преобладаващата част от белетристичната продукция в България, оповестена сред октомври 2021 година и октомври 2022 година, жури с ръководител Михаил Вешим дефинира 12-те номинирани книги. Сред тях са сборникът с повести " Ловецът на русалки " на Красимир Димовски и романът " Жена напразно " на Александър Секулов, като и двете са на пловдивското издателство " Хермес ".



Двамата създатели дълго време бяха тандем в " Марица ". Димовски обрисуваше всекидневието с карикатури в рубриката си “Свирепо въодушевление ”, а Секулов го описваше с текстове в “Под игото ”. Събралият към този момент няколко награди с творбата си Димовски продължава да е част от екипа на обичания вестник. Секулов пък е драматург на Пловдивския спектакъл и към този момент има в сбирката си два „ Аскеер “-а за пиесите „ Няма ток за електрическия стол “ и „ Дебелянов и ангелите “. 

Кой е новият притежател на премията „ Хеликон “, учредена през 2002 г. от едноименната веригата книжарници, ще стане ясно на 15 декември. Победителят ще получи с изключение на бронзовия орел (дело на скулптора и публицист Евгений Кузманов) и парична награда от 3000 лв..

Миналата година притежател на премията стана Георги Тенев за романа си " Резиденцията ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР